Trådløst Superbredbånd og WiFi

Vårt Trådløse Superbredbånd leveres med en bredbåndsrouter som har et innebygd WiFi aksesspunkt.

Dersom man ønsker å benytte dette innebygde WiFi nettverket så er det viktig at routeren plasseres i nærheten av der nettet brukes mest.

Spesielt viktig er det med god WiFi dekning for utstyr som brukes til streaming (Google Chromecast, Apple TV, nettbrett og mobil).

God WiFi dekning oppnås ved å ha kort avstand og få (helst ingen) vegger, etasjeskiller eller andre hindringer mellom utstyret og routeren.

Info du trenger finner du på undersiden av routeren din.

Navnet på WiFi nettet ditt inneholder MAC adressen til routeren din, eksempel: 00:04:56:04:2A:89_WiFi

Passordet til WiFi nettet ditt er lik serienummeret (S/N) til routeren din, eksempel: 400FRG08CV10

Dette kan du lese av på en hvit merkelapp på undersiden av routeren. Passordet gir du bare til de du ønsker skal ha tilgang til nettet ditt.

 

Det er noen begrensninger med kun ett innebygd WiFi aksesspunkt. I hus med mange rom og mange dingser og brukere så er det ofte en stor fordel å bruke et eget separat WiFi system i huset med flere aksesspunkt. Da skrur man av den innebygde WiFi funksjonaliteten i routeren.

Det finnes mange alternative WiFi løsninger på markedet. Ta gjerne kontakt med oss for anbefalinger om dette. Vi kan også hjelpe deg med å finne ut om du klarer deg med det innebygde WiFi aksesspunktet eller om du bør investere i et WiFi system.