SLIK FÅR DU TRÅDLØST SUPERBREDBÅND

Klikk på linken over eller ring Kundeservice.

VI SJEKKER DEKNING

Vi sjekker om din adresse ligger innenfor vårt dekningsområde.

LEVERING OG MONTERING

Vi tar kontakt og avtaler tid for installasjon. Montør setter opp din antenne og router.

DU HAR TRÅDLØST SUPERBREDBÅND

Du har nå kvotefri tilgang til internett!

Hva er Trådløst Superbredbånd?

Vårt nye hovedprodukt, Trådløst Superbredbånd, er bygd på en kombinasjon av fiber og trådløs teknologi. Vi benytter trådløs teknologi ut til abonnentene, mens hoveddelen av kjernenettet består av fiber forbindelser.

Den trådløse forbindelsen ut til abonnentene baserer seg på elektromagnetiske bølger som forplanter seg med lysets hastighet. Denne kommunikasjonen foregår langs en helt rett linje, den korteste mulige avstanden, mellom basestasjonen og abonnenten i motsetning til en kabel forbindelse som vil måtte følge et kabelnettverk som aldri vil være i rette linjer. I tillegg så er det ikke behov for graving og andre kabelføringsveier for å få frem bredbåndsnettet til abonnenten. Dette er bakgrunnen for at en slik trådløs forbindelse ofte gir kortere responstid på nettet, noe gamere vet å sette pris på.

Vi benytter en fast trådløs forbindelse frem til abonnentens bolig. På utsiden av boligen monteres en antenne, fra denne en svakstrøms nettverkskabel inn i boligen og frem til en router med WiFi funksjonalitet. Inne i boligen kan man koble seg til enten via WiFi eller med kabel til routeren.

 

Hvor mange Megabit per sekund trenger du egentlig?

Det kommer an på hvor mange som bruker nettet samtidig og ikke minst til hva. Bruk av streamingtjenester som NetFlix, NRK Nett TV, TV2 Sumo, Viaplay, HBO, C More og lignende stiller høyest krav til båndbredde mens tilkoblede dingser som lyssytemer, værstasjoner, dørlås/alarm og andre smart hus løsninger ikke er så båndbredde krevende.

Målinger viser at streamingtjenester fungerer best når båndbredden er over 10 Megabit per sekund. I Europa har myndighetene et krav om Next Generation Access som er satt til 30 Megabit per sekund.

Trådløst Superbredbånd tilfredsstiller kravene til Next Generation Access og fungerer utmerket til streaming. Våre abonnenter kan måle båndbredde opp mot 100 Megabit per sekund.

En vanlig familie som har byttet ut tradisjonell TV med streamingtjenester bruker mellom 10-15 Gigabyte per døgn. I gjennomsnitt over et døgn tilsvarer dette en båndbredde på 1,5 Megabit per sekund, eller om hele døgnets forbruk skjer innenfor 4 timer blir det 8,5 Megabit per sekund. En båndbredde over 30 Megabit per sekund vil være mer enn tilstrekkelig til å dekke dette behovet.

 

Ja, det er kvotefritt!

For at du skal bruke nettet så mye du vil hele måneden gjennom så har vi ingen kvoter som hindrer deg i det. Du betaler en fast månedspris og kan bruke så mange Gigabyte du vil.

Hvor robust er Trådløst Superbredbånd?

Radiosignaler krever fri sikt for å kunne nå frem, det betyr at det må være fri sikt mellom vår sender og kundens mottakerantenne. Ofte kan signalforstyrrelser løses ved f eks å fjerne greiner og trær som hindrer sikten, eller sette antennen så høyt at man unngår forstyrrelser fra hindringer som trær, bygninger, stolper etc.

 

Kan alle få Trådløst Superbredbånd?

Vi bygger stadig ut nye områder og målet er å nå så mange kunder som mulig i kommunen. Den viktigste forutsetningen for å kunne få trådløst superbredbånd er at boligen befinner seg innenfor dekningsområde til en av våre basestasjoner (master) og at det er fri sikt mellom basestasjonen og abonnentens radio. Ta gjerne kontakt med vår Kundeservice for å sjekke om din bolig har dekning.

 

Må vi kjøpe tilleggspakker?

Vi leverer kun internettforbindelse og det er fritt opp til kundene selv hvilke tjenester de ønsker å bruke nettet til. Hos oss er det ingen krav om å kjøpe noe tillegg.